Pászti-napok Biatorbágyon – 2011.04.14.

.Április 14-én Korbuly Klára, a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója ünnepi köszöntőjével kezdődtek az idei Pászti-napok Biatorbágyon a Faluházban. Kövessük “élőben” az eseményeket.

 

Korbuly Klára:

Szeretettel köszöntök minden kedves vendéget az iskolánk névadójáról elnevezett ünnepi hangversenyünkön. Ez a két napos ünnepség bár tavasszal tartjuk, nem az új kezdetről, a megújulásról szól. Inkább valamifajta összegzés a lassan végéhez közelítő tanévben. Egyfajta szemle, hol is tartunk most. A mai este is arra hivatott, hogy bemutassuk iskolánk sokszínűségét. A művészeti ágak, tanszakok, korosztályok széles, változatos skáláját. De legalábbis ízelítőt adjunk belőle, nem visszaélve a még örömteli befagadóképesség határaival. A műsorban helyet kapnak a tojásból éppen előbújó legkisebbek, a szárnypróbálgató nagyobbak és a biztonságos fészekből kirepülő, felnőtté válás útjára lépő legnagyobbak.

Elsőként hallgassuk meg az ebben a tanévben alakult Tücsök Vonószenekart. Ők – mondhatnánk az idei tanári koncertek tematikáját követve – európai tájakra kalauzolnak minket a zene hangjaival.

Zempléni:  Országok
Skócia
Olaszország
Magyarország
Előadja a Tücsök Vonószenekar
Tanáruk: Terpai Nikolett

Heynes: Dalocska
Albert Huba – furulya
Tanára: Korbuly Klára
Zongorán kísér: John Olívia

Mozart: d-moll menüett
Kovács Kincső – zongora
Tanára: Csősz Éva

Gáll Isis: Cím nélkül
Gáll Isis – hárfa
Tanára: Scholz Erika

Martha Mier: Misty Night Blues
Pénzes Bálint – zongora
Tanára: John Olívia

Csajkovszkij: Német dal a Jugendalbumból
Farkas Máté – marimba
Tanára: Garamszegi Zsolt

Charpentier: Te Deum
Hajtman Artúr – harsona
Tanára: Pál Ildikó
Zongorán kísér: Barsi Botond