Blank Judit, Saárossy Csilla

A 25 éves Nemzeti Énekkar köszöntötte a 60 éves Magyar Állami Népi Együttest

Lassan kialakult a 40 perces műsor. De még hiányzott valami…

Szerettük volna, ha azok a régi kollégák akik eljönnek ,valódi részesei lennének az előadásnak, így azt terveztük, hogy az utolsó szám előtt felhívnánk őket a színpadra. Részint, hogy az archív anyagból készült dvd-vel megajándékozzuk őket, részint pedig, hogy a színpadon – ahol annyi csodálatos élmény emléke maradt meg- , közösen előadjuk a régi repertoár egyik darabját. Kodály: Esti dal-ára esett a választás, melyet  Pászti karnagy úr megszámlálhatatlan alkalommal vezényelt el.

Persze sajnos akadályok -mint mindig-, most is voltak… Kindler Gerda sajnos egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni.
Antal Mátyás hirtelen megbetegedése pedig végzetes lett volna a koncertre nézve, ha Elláné Bodonyi Katalin nem vállalja el a művek vezénylését.

Csodálatos érzés volt együtt állni az Állami Népi Együttes színpadán azokkal az idős kollégákkal, akik közül bár néhánnyal sosem találkoztunk, mégis sokat köszönhetünk nekik. Ők vitték hírét előttünk a világba annak az énekkarnak, amelyiknek az emléke örökre mosolyt és könnyeket csal a szemünkbe.

Hagyományok Háza

2011. december 16.

A 25 éves Nemzeti Énekkar köszönti a 60 éves Magyar Állami Népi Együttest.

Műsoron:

Kodály:    Mátrai képek

Pászti:      Lamentó – szólót énekel: Estefán Tünde

Pászti:     Dunántúli pásztornóták – szólót énekel: Lisztes László,  piccolón játszik: Tóth László

Pászti:     Csángó-magyar szerelmi dalok

Kodály:   Esti dal

Előadja a Nemzeti Énekkar, vezényel Bodonyi Katalin

A műsor második részében “Hoppá…” címen az erre az alkalomra készített összeállításával a Magyar Állami Népi Együttes társulata lépett színpadra.

Az est a Hagyományok Háza és a Pászti Miklós a Nemzeti Énekkarért Alapítvány támogatásával jött létre.