Kórusok Téli Éjszakája – Budapest, 2022.02.19

Hangot a térnek, hangot a TÉLnek címmel idén ötödik alkalommal rendezik meg a Kórusok Téli Éjszakáját 15 kórus közreműködésével.

Helyszín:  a Magyar Zene Háza

Időpont:  2022. február 19.

/sajnos már minden jegy elfogyott – a szerk./

A szervező a Csíkszerda -tól idézünk:

A fesztivál hagyományosan az Éneklő Házzal kezdődik, amikor a kórusok egy-egy dallal adnak ízelítőt műsorukból, hogy a közönség választhasson a sokszínű kínálatból. Az est folyamán párhuzamosan 6 teremben 18 kórus ad koncerteket, és kalauzol bennünket zenei korszakokon és stílusokon át. Az estét ezúttal is a sokak által várva várt közös énekléssel koronázzuk meg, amikor a közönség és a fellépők együtt énekelhetik a Kórusok Téli Éjszakájának záródalát.

A fellépő kórusokat és a részletes programot megismerhetik a www.korusokejszakaja.hu honlapon. A legfontosabb információkat itt, az eseményben és a Kórusok Éjszakája Fb-oldalon is közöljük.

A Budapesti Lantos Kórus két alkalommal lép fel. Műsorukban szerepel Pászti Miklós: Csángó-magyar szerelmi dalok c. műve, melyet meg lehet nézni /hallgatni: 18:30-kor az Előcsarnokban, valamint 19:30-kor a földszinti koncertteremben.

Budapesti Lantos Kórus

A Budapesti Lantos Kórus elődje 1950-ben alakult, 1990-től Budapesti Ifjúsági Kórus néven, majd a Lantos nevet 2017-ben vették fel alapítójuk, Lantos Rezső Liszt-díjas karnagy /megjegyzés: Pászti Miklós kollégája és barátja a MÁNE-ben – szerk./ tiszteletére. Vezető karnagyuk Gerenday Ágnes, másodkarnagyuk Szarka Tamás. A kórus repertoárjában misék, oratóriumok és a cappella művek találhatók, többet szerzőjük az énekkarnak vagy karnagyának ajánlott. A kórus 2021-ben átvehette a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, amely a hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző amatőr együtteseknek, művészeti alkotó közösségeknek adományozható legmagasabb hazai kitüntetés.