Dextera Domini – Zeneakadémia, Solti terem – 2022.12.10. 18:00

Engedjék meg, hogy idézzünk egy levélből:

Kamp Salamon tanítványa vagyok a Zeneakadémia karvezetés szakán, idén harmadik éves. A tavalyi évben ajánlotta a tanár úr nekem Pászti Miklós: Ecco moriro dunque című darabját a zongorás vizsgámra, és belemélyedve a darabba egyre jobban elnyerte lenyűgözöttségemet a darab hangzásvilága és hangulata.

MTI fotó: Czimbal Gyula

 

Ennek folyamán nagy örömömre szolgálna idén a Régi zeneakadémián tartott diplomahangversenyemre is vinni tőle egy darabot. A pasztimiklos.com weboldalon böngészve találtam rá további darabjaira, azonban ezekből csak pár oldalt találtam.
 
Az lenne a kérdésem, hogy lenne -e esetleg arra lehetőség, hogy ezekből a művekből valamelyik bemutatásra kerüljön? A kottapélda alapján a Dextera Domini című műve rögtön megtetszett, azonban a további oldalak híján nincs rálátásom az egész darabra. Lenne esetleg arra lehetőség, hogy ezt a kottát elküldje nekem?
 
Köszönettel: Olexó Gergely
2022.09.01
 
Természetesen postafordultával és nagy örömmel küldtük a kért kottát, némi izgalommal, hogy rábólint-e a tanár úr, véleménye szerint “vihető-e a diplomahangversenyre” ez a mű. 
 
Hamarosan érkezett a döntésről a válasz. Igen, előadható. 
Sikeresen elkezdődtek a próbák a Dextera Domini férfikarból, így biztossá vált, hogy a darab előadásra fog kerülni a diplomahangversenyen.
 
Sok sikert kívánunk a fiatalembernek!
Dátum: 2022.december 10. 18:00 – 20:00
Helyszín:  Zeneakadémia Solti terem
 
A Műsorról bővebben ITT OLVASHAT
 
Mindenkit szívesen látnak.