Bemutatkozás

Pászti Nóra

Tisztelt Zeneszerető és Zeneművelő Olvasó!

Azzal a szándékkal indítottuk honlapunkat, hogy Pászti Miklós karnagy-zeneszerzőnek emléket állítsunk, életútjának hiteles bemutatásán, alkotásain keresztül a magyar zenei élet egy szeletének történetéről lehetőségeink szerint számot adjunk.

Ehhez várjuk az Ön szíves közreműködését is.

Pászti Miklós a 20. századi magyar zenei élet egyik meghatározó kórusszervező, alkotó zeneművész egyénisége volt. Az általa szervezett és vezetett kórusokkal, a magyar és egyetemes kórusirodalom remekeiből összeállított repertoárral, a nemzetközi pályázatokon díjnyertes műveivel vitte a magyar zeneművészet jó hírét szerte a világban.

Bízunk abban, hogy úgy a szakma, mint a zenekedvelő közönség érdeklődését felkelti a napról-napra bővülő kincsestárunk: a Multimédia oldalon a darabok egy-egy részlete hallgatható. A kórusvezetők a Művek alatti listákból válogathatnak repertoárjukat bővítendő. A kották e-mail útján megrendelhetők. Kivételt képez ez alól a “Csángó-magyar szerelmi dalok és a Precatio pro pace, melynek kizárólagos kiadói joga az Editio Musica Budapest Kiadót illeti.

Egy-egy műről bővebb információt kaphat, ha Kottatárunkoz is ellátogat.

Honlapunkon mindazon kórusoknak bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani, melyek Pászti mű előadására vállalkoznak. Ezen kórusok honlapjai elérhetőek az “Előadók tábora” alól.

Szívesen fogadjuk, ha volt kórustagok, munkatársak és a korabeli közönség birtokában lévő tárgyi, írásos emlékeket, fotókat, újságcikkeket, tudósításokat megosztják velünk, hogy archívumunkat gazdagíthassuk.

Reméljük, hogy  kellemes perceket szerez látogatóinknak a honlapunkon való barangolás. Bízunk abban, hogy a jövőben is visszatérő vendégeink között köszönthetjük Önt.

Pászti Nóra

2009