Pászti Miklós Vegyes Kórus 2010

Visszaemlékezés dióhéjban a Pászti Miklós Vegyes Kórus 2010. évben végzett munkájáról

Márciusban a “Könyörgés”címet viselő rendezvényen a zenei betéteket a kórus vezette.

Áprilisban a Pászti Napok második koncertjét rendeztük és adtunk közös hangversenyt a Perbáli Maklári József Kórussal.

Májusban a Piliscsabai Egyházzenei Napokon léptünk fel. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a három napig tartó kórusfesztivál záró műsorára bennünket kértek fel.

Még ebben a hónapban rendeztük meg három kórus részvételével a Minősítő Hangversenyt, ahol a korábbi Arany fokozat, majd a “Fesztiválkórus” minősítése után “Kiemelt Hangversenykórus” minősítést káptunk.

Júniusban a Testvérvárosi Napok egyik rendezvényén, az Ökumenikus Istentiszteleten énekeltünk

Augusztus 20-án a városi ünnepségen, s még ebben a hónapban Nagyegyházán léptünk fel, a Hangistállóban, egy nagyonjól szervezett Regionális Kórustalálkozón.

Októberben a kórus – a már évek óta szokásos felkészülésre, három napra Gántra ment, hogy a karácsonyi lemezfelvételre jól felkészülhessen.

Novemberben a Biatorbágyon megrendezett Kistérségi Kórustalálkozón énekeltünk

Decemberben Kolontárra utaztunk, ahol a vörös iszap által sújtott település templomában Adventi Hangversenyt adtunk.

Felejthetetlen találkozásunk volt a sokféle nyomorúságban lévő emberrel, akik nemcsak  az anyagi segítségre vágytak, hanem a lelkük  feltöltődését nyujtó emberi szóra, énekszóra. A koncert vegén közösen énekeltünk az egybegyűlt szép számú közönséggel karácsonyi népénekeket. Hatalalmas erő volt benne! Sok megkeményedett szív oldódott fel akkor. Többen voltak, akik megkeseredésükben most jöttek el először valamilyen közösségi együttlétre, s most ültek le először egy asztalhoz a falubeliekkel, a koncert utáni közös étkezésen.

( Az érdi horgászok 100 kg. halból főztek halászlét, hogy mindenkinek jusson, s mindenki egy asztalhoz ülhessen.)

Mi sem mentünk üres kézzel: a sok kedves ajándék mellett, a decemberben elkészült “Örvendj világ” című új cédénket vittük ajándékba. Minden családnak jutott belőle.

Az évet a már hagyományos két templomi koncerttel zártuk.

/B.E./