Már vásárolhatóak a Nemzeti Filharmonikusok 2018/19 évad bérletei, köztük a Pászti-bérlet

Bérletet itt lehet vásárolni:

https://nfz.jegy.hu/seasonticket/buy/89/98

 

Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója:

 

„Igazi ünnepi év lesz a Nemzeti Énekkar 2018/2019-es szezonja. Ez az év alapító karnagyunk, Pászti Miklós születésének 90. évfordulója, s ez alkalomból együttesünkkel Pászti bérletet indítunk az Olasz Kultúrintézetben.

A sorozat középpontjában a kórus áll, rendkívül változatos műsorral, közreműködő művészekkel, szólistákkal és zenekarokkal kínál csodálatos előadásokat. Nagy örömünkre a nyitóhangversenyhez, október 18-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is társul, így együtt ünnepelhetünk Haydn Nelson- miséjével, és Orbán György, kiváló magyar komponistánk, Ricercare kompozíciójával.

A XX. századi opera-repertoár két remeke is felcsendül az Olasz Intézetben, november 11-én Poulenc Az Emberi Hang, valamint Petrovics Emil Lysistrate, zeneigazgatónk Hamar Zsolt dirigálásával.

Igen izgalmas a decemberi 15-re tervezett koncertünk műsora, melyen az Exodus két különböző aspektusát hallhatjuk, többek között Schubert Mirjam győzelmi dalát és Rossini Mózes Egyiptomban c. operájának részleteit. Az olasz repertoárt behatóan ismerő Ács János végül Rossini Kis ünnepi miséjét vezényli.

A 2019-es év igazi műfaji kirándulással indul, melyhez a világszerte ismert Modern Art Orchestra is társul. A ritkán hallható Duke Ellington Sacred Music koncertje pezsgő újévi hangverseny lesz, melynek szólistája Szőke Nikoletta.

Az együttes repertoárjának és saját arculatának kialakításához rendkívül fontosnak érezzük az a capella repertoár tolmácsolását.

Bérletsorozatunk utolsó hangversenyén, február 23-án Bécsi muzsika címmel gyöngyszemeket hallhatunk Schuberttől Schönbergig, melynek vendégkarnagya Erwin Ortner a világszerte ismert Schönberg kórus művészeti vezetője. Az ezerarcú év programjaihoz szeretettel várjuk Önöket, legyen ott Ön is a megújuló Nemzeti Énekkar hangversenyein.”

A bérlethez tartozó előadások:

Okt. 18.
Cs, 19:30
Pászti-bérlet 1. – vezényel: Somos CsabaOlasz Kultúrintézet

Nov. 11.
V, 19:30

Pászti-bérlet 2. – vezényel: Hamar ZsoltOlasz Kultúrintézet

Dec. 15.
Sz, 19:30

Pászti-bérlet 3. – vezényel: Ács JánosOlasz Kultúrintézet

Jan. 12.
Sz, 19:30

Pászti-bérlet 4. – vezényel: Somos CsabaOlasz Kultúrintézet

Feb. 23.
Sz, 19:30

Pászti-bérlet 5. – vezényel: Erwin OrtnerOlasz Kultúrintézet

vásárlás