Negyven éves a Ceglédi Kardos Pál Pedagógus Énekkar – 2012.11.24

Impozáns rendezvényen vehettek részt 2012. november 24-én a Városháza dísztermében a kórusmuzsika kedvelői. A Ceglédi Kardos Pál Pedagógus Énekkar tartotta 40 éves fennállásának évfordulóját. Ebből az alkalomból gazdag és színes repertoárt adtak elő az ünnepeltek. Soltészné Lédeczi Judit, Liszt-díjas karnagy vezetésével, több különböző korban élt zeneszerzőtől, több fajta stílusú dallal örvendeztették meg a népes számban összegyűlt közönséget.

Kuriózumnak számított, amikor felcsendült Mester Dávidnak, a Budapesti Zeneművészeti Szakközépiskola végzős hallgatójának: Ave Maria című műve, amelyet természetesen, mint más szerzők műveit is, ő kísért zongorán. Szólót énekelt Béres Judit, művésztanár.  Caccini:  Ave Maria című dalának előadásakor fuvolán közreműködött Csobán Tünde, gimnáziumi tanuló.

Pászti Miklós: Lamento című dalában szólót énekelt Csiszár Ágnes.

A jelenlévők vastapssal ünnepelték a produkciókat. A lényegre törő, rendkívül szellemes konferansz szövegét írta és elmondta dr. Szabó Alfréd, alapító kórustag.

A rendezvény létrejöttét nagyvonalúan támogatta az önkormányzat, Földi László polgármester közbenjárására, amelyért minden köszönet megilleti a döntéshozókat.

Az ünnepélyt jelenlétükkel megtisztelték a szakma országos képviselői is, akik közül többen elismerő szavakkal illették a 40 éves kórust. Vadász Ágnes, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének főtitkára, dr. Salamon Zoltánné, a szövetség elnökségének tagja, Holló Gyula, a szövetség elnöke, és egyben a Kardos Pál Pedagógus Énekkar egykori karnagya.

/részlet Zimonyi Zita cikkéből/