51. Shegizzi Nemzetközi Kórusverseny, Gorizia (Olaszország) 2012.07.09-16

Az 51. Shegizzi Nemzetközi Kórusversenyen hazánkat az Erkel Ferenc Vegyeskar képviselte, Cseri Zsófia karnagy vezetésével.

Helyszín: Olaszország, Gorizia

Dátum: 2012.07.09-16.

Díjeső az olaszországi Goriziában /forrás: KOTA/

A budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar Cseri Zsófia vezetésével összesen 6 díjjal megrakodva tért haza az olaszországi Goriziából, ahol júliusban zajlott az 51. nemzetközi kórusverseny. Mindhárom kategóriában, amelyben indultak, dobogós helyezést értek el. Folklór-programjukkal a második helyen végeztek és aranydiplomát kaptak a folklór-jazz-gospel-könnyűzene összevont kategóriában.  A XIX. századi kategóriában ezüstdiplomát és 3. díjat, és ugyancsak ezüstdiplomát és 3. díjat nyertek a XX. századi műsorukkal, melyért – mint az olasz és európai művekből összeállított legjobb műsor – különdíjat is kaptak. A másik különdíjat karnagyuk, Cseri Zsófia kapta: ez az egész verseny legjobb karnagyának járó különdíj. Az összes kategóriagyőztes nagydíjért folyó versenyében pedig az előkelő 3. helyet nyerték.  /Forrás: KOTA/

Műsor (2/A kategória (“Népzene”) – Július 14. szombat 15:20):

1. Pászti Miklós: Csángó-magyar szerelmi dalok
2. Ligeti György: Kállai-kettős
3. Karai József: Szép a tavasz, szép a nyár

Ezzel az előadással 10 kórus között második helyezést értek el a folklór-jazz-gospel-könnyűzene összevont kategóriában – arany diplomával, melyhez szívből gratulálunk.